6 fördelar med streaming som är laglig

  1. Du stödjer plattformen
  2. Du slipper buffrande och lagg
  3. Du slipper avbrott
  4. Du får ett bra utbud
  5. Det är enkelt att komma i gång
  6. Du slipper oroa dig för virus

Nedan berättar vi mer detaljerat om de fördelar vi precis nämnt.

1. Du stödjer plattformen

När du jämför olika lagliga steamingplattformar, som du bland annat kan göra på Swestreamer.se, märker du fort att det finns många plattformar att välja på.

Dessa lagliga plattformar skulle inte kunna existera om ingen betalade för dem, så det är viktigt att många stödjer plattformarna genom att betala en månadsavgift för det innehåll man får.

Ju fler som betalar en månadsavgift, desto bättre borde utbudet bli rent logiskt. Så se till att streama lagligt, inte minst för att utbudet ska vara brett inom laglig streaming även i framtiden.

2. Du slipper buffrande och lagg

Ip-tv-tjänster som befinner sig inom gränslandet mellan lagligt och olagligt har oftast servrar som är mediokra som ger en acceptabel bild- och ljudkvalitet. Men du ska samtidigt räkna med att de lagliga alternativen erbjuder bättre bild och ljud än ip-tv-tjänsterna.

Den största anledningen till att det är bra med starka servrar är att plattformen kan leverera bild och ljud utan buffrande och lagg. Så sett till den bild- och ljudkvalitet du får är det betydligt bättre att använda ett lagligt alternativ. 

Utöver att du får bättre bild och ljud är lagliga streamingtjänster mer användarvänliga då de har bättre appar än de ip-tv-plattformar som sannolikt är olagliga. 

3. Du slipper avbrott

När du streamar via lagliga plattformar såsom Viaplay är det extremt ovanligt med avbrott, alltså tillfällen då skärmen blir helt svart utan vidare. Att avbrott händer är betydligt vanligare om man tittar på exempelvis illegala streamingtjänster på nätet. 

4. Du får ett bra utbud

De streamingtjänster och tv-plattformar som är lagliga har ett stort utbud som räcker för i princip alla. Om du tecknar dig för två lagliga streamingtjänster får du i regel titta på toppfotboll, elithockey och en massa nya tv-serier och filmer. 

5. Det är enkelt att komma i gång

Att skaffa en ip-tv-tjänst som ligger i gråzonen mellan lagligt och olagligt är ganska tekniskt avancerat och kräver oftast bra teknikkunskaper. Så är det inte med lagliga streamingtjänster där det räcker att ladda ner en okomplicerad app som är lätt att använda - och sen är det bara att börja streama. 

6. Du slipper oroa dig för virus

Att få virus när man streamar från en laglig tjänst är i princip omöjligt, men att få virus när man fulstreamar är desto vanligare. Det nästan alla illegala streamingtjänster gör är att bädda in virus och konstiga annonser på sina sidor för att således kunna tjäna pengar på att smitta ner din enhet. 

Men om du betalar för en laglig streamingplattform slipper du det problemet, och det är många som uppskattar det.