Marie Hedlund förbereder Skördemarknad på Laxön

Dags för Skördemarknad på Laxön

11/9, 2018 kl. 21:43

Lördagen den 13 oktober anordnas det Skördemarknad på Laxön. En av eldsjälarna och arrangör är Marie Hedlund som i januari tog över Restaurang Kungsådran mitt på Laxön.

Vad är skördemarknaden?
– Skördemarknaden är en heldag här på Laxön i Älvkarleby där lokala gårdsbutiker, bryggerier och andra hantverkare verkligen bjuder till för att visa upp och servera det mesta av det bästa lokala utbudet som finns, berättar Marie.

Kan du ge några exempel på vad som kommer att hända?
– Här kan alla besökare smaka och köpa lokala grödor, ost, rökt lax, kött och mycket annat gott från lokala gårdsbutiker och kvarnar. De kan även smaka av lokala ölsorter och ekologiska viner. Här på Restaurang Kungsådran serverar vi sopplunch och erbjuder middag på lokala produkter från gårdsbutikerna. Laxöboden med lokalt rökt lax och goda smörgåsar och annat gott håller öppet hela dagen. Dessutom så håller alla hantverkare som finns på Laxön öppet så att man kan besöka konstnär Johan Thunberg, krukmakeri, Hantverkshuset och Snickarboden.

Vad har du för förväntningar på dagen?
– Vi hoppas naturligtvis på att många besökare, från både nära men kanske även lite långväga som vill ta till vara möjligheten att på ett lättsamt sätt få smaka på och handla lokala råvaror och uppleva naturliga smaker i den här fantastiska miljön. Vår önskan är att Laxön ska bli en årlig mötesplats för lokala mat och dryckesproducenter samt hantverkare som arbetar traditionellt och samtidigt med ett med ett modernt miljötänk. Vi samarbetar med Slow food Gävleborg och Slow food Uppsala och som medlem så vill jag naturligtvis utveckla restaurangen efter deras ideologi.

Förutom marknadsstånd från bland annat lokala gårdsbutiker, vin- och ölprovning, ponnyridning med mera kommer övriga företagare på Laxön som Café Furiren, Ateljé Johan Thunberg och Hantverkshuset hålla öppet.
Efter marknaden har Restaurang Kungsådran portarna öppna för en ”lokal middag” tillredd på råvaror från några av marknadens producenter samt dryck. För bordsbeställning ring 026-822 22.
För mer information se http://www.kungsadran.se

Bildtext: Marie Hedlund förbereder Skördemarknad på Laxön

Denna artikel är publicerad på Läsarnas - 100 % medborgarjournalistik via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Gestrike Media AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Vad vill du läsa?

Välj ditt språk

Hjälp

Stäng