Golden Garden.

Exklusivt återvunnet

19/8, 2019 kl. 18:39

I dag har det blivit en trend att återvinna äldre föremål. Vad har du själv i dina skåp? Kanske mer än vad du tror. Är prylarna dessutom riktigt gamla kan de ha ett bra andrahandsvärde. Precis som detta vackra porslin, Golden Garden, som är tillverkat i Ryssland på 1970-talet.

Att återvinna gamla föremål är inte bara bra för miljön. Äldre saker har alltid en historia att berätta. Kanske finns det en trevlig och personlig berättelse i en kaffekopp eller något annat föremål att föra vidare till barn och barnbarn.
Gamla saker är ibland vackrare än de nytillverkade.
En äldre kopp som Golden Garden är som ett litet konstverk. Det är handmålat med 22 karats guld och fabriken som heter Lomonsov startades 1744 av Peter den Stores dotter Elisaveta. 1765 tog man namnet Imperial porcelain och 2005 gick man tillbaka till ursprungsnamnet Lomonosov igen.
Kopparna på bilden gjordes runt 1970.

Porslinet hitta du på: http://www.queensinteriors.se

Denna artikel är publicerad på Läsarnas - 100 % medborgarjournalistik via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Anette Widholm-Lindgren

Anette Widholm-Lindgren

Queens Interiors

Från Stockholm, Uppland

Medlem sedan 2019-04-12

Jag heter Anette Widholm-Lindgren och jobbar som creative director på Queens Interiors. Jag har en lång utbildning och erfarenhet inom konst, ant... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Veckans mest lästa

Vad vill du läsa?

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer