När någon fyller 50 anses det vara en av de viktigaste födelsedagarna i en persons liv. Det är en milstolpe som ofta firas med ett större kalas och därmed blir också presenterna viktigare. Man vill förstås ge bort något som är annorlunda än en vanlig födelsedagspresent. Ibland handlar det om att man vill ge bort något som kostar mer än vanligt, i andra fall handlar det om att ge bort något som är extra genomtänkt eller något som man faktiskt har lagt ner massor av tid på.

Som alltid när man ska hitta en bra födelsedagspresent gäller det att fundera på vad motagaren i fråga gillar att göra, vad hen ofta pratar om eller är intresserad av och försöka komma på något som den aktuella personen verkligen skulle uppskatta.

Ibland kan en sådan övning göra att man direkt kommer på något passande. I andra fall behöver man lite hjälp på traven, tur då att det finns sajter som tipsar om saker att ge bort i 50 års present som har massor med bra tips och som kan fungera som inspiration. För visst finns det roliga presenter att ge bort i 50 års present bara man tänker till lite.